Den hållbara maten – butiken i fokus

Vi bjuder på hållbar frukost.

Det går inte lång tid mellan våra besök i matvarubutiken. Alltid är det något som ska inhandlas. Medan vi fyller våra vagnar kanske en del av oss funderar över butikens miljöpåverkan. Hur har utbudet av varor bestämts? Vad gör man av all mat som hinner passera bäst före datum innan den säljs? Hur mycket energi går åt att kyla alla varor och hur har de transporterats till butiken?

Den andra delen av serien frukostmöten som Swedish Water House arrangerar tillsammans med FAO och KSLA bjuder in representanter från tre butiker för att berätta om sitt hållbarhetsarbete. Hur ser man på sin egen roll i relation till hållbar utveckling? Vilket ansvar har butiken i att skapa hållbara konsumtionsmönster?

Presentationer av:

  • Måns Falk, VD Cajsa Warg
  • Maria Smith, Chef för miljö och ansvar, ICA
  • Mikael Lagerwall, Informationschef, City Gross

Datum

2013-05-15

Tid

8.00-10.30

Plats

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin

Adress

Drottninggatan 95B
Stockholm

Kontakt

karin.glaumann@siwi.org

Anmäl dig till nyhetsbrev

* obligatoriskt